Latest Project

Residential

This 300 sq m bungalow for a private client occupies a large hilltop site with extensive views.

The design is contemporary in style with transatlantic influences. The plan is an off-set ‘H’, allowing the formation of a sheltered central courtyard between the living and sleeping wings. The accommodation comprises four bedrooms, three bathrooms and a dressing room with the living space free flowing from sitting room to dining room and kitchen. A large utility room, store and plant room are half a flight down from entrance level and a spacious storage loft is half a flight up. Garaging and garden store are detached and in the same style.

Cool, crisp external finishes of interlocking slates, horizontal siding, buff brick and composite windows conceal self-insulated panel construction. High levels of thermal insulation and a mechanical ventilation system with heat recovery combine to produce an economical home with a low carbon footprint.